WAT DOEN SUCCESVOLLE MENSEN?

17 februari 2017

Laatst was ik bij een training en tijdens deze training werd verteld dat er een onderzoek is geweest naar wat succesvolle mensen nu zo succesvol maakt. Het blijkt dat ze 11 overeenkomsten hebben. Dit is interessant, want wat zou er gebeuren als je deze 11 overeenkomsten in je leven zou integreren? Ik deel ze graag met je.

1. Incredible why

Succesvolle mensen hebben een onwaarschijnlijke sterke drive. Dit betekent dat ze kraakhelder hebben waarom ze de dingen doen die ze doen. Hierdoor ontstaat er een enorme motivatie om een bepaald doel te bereiken.

2. Goals

Ze stellen continu doelen voor zichzelf. En dit maakt ze reuze efficiënt en succesvol. Doelen geven je brein richting en je gaat denken en handelen richting je doelen. Lees het whitepaper ‘De 5 stappen naar succesvolle levensdoelen’ om te leren hoe je doelen succesvol formuleert, zodat je ze ook gaat halen.

3. Gratitude

Ze zijn ontzettend dankbaar, dankbaar voor wat ze hebben, voor wie ze zijn of wat ze hebben mee mogen maken. Dit gaat dus om veel meer dan alleen wat ze bezitten. Ze tonen hun waardering voor anderen, of wat er is. Vaak zijn dit juist hele kleine dingen of momenten. Tip: schrijf dagelijks 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit kan een gesprek zijn, ’t feit dat je een geweldige vriend, broer of moeder hebt, dat je heerlijk gekookt hebt, ’t maakt niet uit. Leer dankbaar te zijn.

4. Celebrate

Succesvolle mensen vieren hun successen! Het geeft je vitamine ‘Z’: zelfvertrouwen! En het motiveert je.

5. Masters in selling

Het zijn geweldige verkopers. Ik weet, we zijn er een beetje allergisch voor, maar we doen het eigenlijk al elke dag. We zetten onszelf zo goed mogelijk neer op ons werk, tijdens een date of op een verjaardag. We willen onszelf zo goed mogelijk presenteren. Heb je een eigen bedrijf, ga dan een verkooptraining volgen. Zorg dat je een meester wordt in verkopen, want immers ‘sales equals business’!

6. Negotiator

Ze passen het overal en altijd toe: onderhandelen. Je zult verbaasd zijn hoe vaak dit je geld zal opleveren, doen dus!

7. Build a team

Succesvolle mensen bewandelen hun pad niet alleen, ze maken gebruik van de expertise of diensten van een ander. Als je echt iets wil bereiken, ga het dan niet in je eentje doen. Zorg dat je een team van mensen om je heen bouwt die jou kunnen helpen. We doen het graag alleen, prima, maar de weg zal veel langer zijn.

8. Stay focused

Ze zijn en blijven gefocust. Zaken of activiteiten die hun doelen niet ondersteunen, zullen ze niet snel omarmen.

9. Build a business

Ze hebben allemaal hun eigen bedrijf opgebouwd. Dit betekent dat zij hun uren niet ruilen voor geld, wat het geval is als je in loondienst bent. Bekijk deze video van Robert Kiyosaki over de andere mogelijkheden van inkomen, hij legt het Cashflow Quadrant uit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

Niet voor niks geef ik al mijn klanten de beoefening van dankbaarheid als huiswerk mee, want er gebeurt iets in je brein als je dit elke dag op de juiste manier doet.  In ons dagelijkse leven zitten veel waardevolle momenten ‘verstopt’ en daardoor zien we ze niet...

Lees meer
HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

In dit blog deel ik met je de kenmerken van mensen die perfectionistisch doen;de voordelen, want ja, die zijn er toch echt;de dark side, oftewel de nadelen;hoe je het kunt loslaten;én het grote geheim van perfectionisten, zoals de titel al...

Lees meer
5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

Voordat we verder gaan en ik je 8 minuten van je leven beroof door dit artikel te lezen, heb ik twee disclaimers voor je: dit artikel is alleen bedoeld voor mensen met discipline en ik realiseer me gelijk dat nu 90% afvalt en dat neem ik voor lief.Voor de 10% die er...

Lees meer