6 LEVENSVERANDERENDE GEWOONTEN

30 april 2019

Regelmatig lees ik boeken over persoonlijke ontwikkeling, eerlijk gezegd, ik lees al jaren geen ander genre meer.

Vroeger las ik boeken van Saskia Noort, Nicci French, Esther Verhoef en ik durf het bijna niet te zeggen Danielle Steel, met haar zwoele romannetjes.

Nu vind ik het heerlijk om een boek te lezen waar ik nieuwe inzichten uit haal. Sommige mensen griezelen van wat ik je nu ga vertellen, maar ik schrijf ook altijd in mijn boeken, maak aantekeningen, markeer zinnen en lees deze daarna nog regelmatig. Mijn boeken zien er ook niet meer uit, want ik vouw ze ook echt lekker open. 

Een boek dat voor mij echt van betekenis is geweest, is de Miracle Morning van Hal Elrod. Ik weet het nog goed, ik nam deel aan een training van Marcus de Maria, naast zijn expertise voor beleggen en investeren, is hij meester in het zo efficiënt en succesvol mogelijk invullen van zijn dagen. Marcus gaf ons de opdracht om de Miracle Morning te gaan lezen. ‘Life Changing’, zei hij.

En hij had gelijk: Ik vind dit boek zelfs zó ‘life changing’ dat ik dit daarna ook al mijn klanten adviseerde te gaan lezen.

6 levensveranderende gewoonten

De schrijver Hal Elrod is het levende bewijs dat je leven compleet kan veranderen door je ochtendroutine aan te passen en eerst tijd vrij te maken voor jezelf. Met zijn boek leert hij je 6 nieuwe gewoonten, waardoor je leven gezonder, gelukkiger en succesvoller wordt.

Wereldwijd brengen duizenden mensen dit in de praktijk en dit hielp hen een gelukkiger bestaan te leiden. Mensen als Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins en Richard Branson, stuk voor stuk mensen met een zeer drukke agenda, staan vroeger op en beginnen de dag met tijd voor zichzelf.

Voor de 6 nieuwe gewoonten heeft de schrijver de afkorting S. A. V. E. R. S. bedacht. Elke letter staat voor een activiteit die je ’s morgens doet, voordat je dagelijkse bezigheden starten.

Silence: Je begint je dag met een korte meditatie om tot jezelf te komen. Door je dag in stilte te beginnen, begin je de dag ontspannen.

Affirmations: Affirmaties zijn korte, positieve zinnetjes die je tegen jezelf zegt. Door deze dagelijks hardop te zeggen, krijgt je brein positieve informatie tot zich en gaat dit als waarheid aannemen. Lees mijn blog over hoe je dit doet.

Visualization: Visualiseer je dromen en doelen. Sluit je ogen en stel je voor dat jij je dromen en doelen al hebt gehaald, maak mooie plaatjes hiervan in gedachten.

Excercise: er is niets fijner om je lichaam even wakker te schudden, zodat je de energie weer voelt stromen in je lijf! Ik start mijn dag altijd met 1 minuut jumping jacks en daarna voel ik me echt anders, fitter.

Reading: ‘If you don’t grow, you’ll die’ zegt Tony Robbins altijd. Door elke dag minimaal 10 minuutjes te lezen, blijf je groeien en jezelf ontwikkelen.

Scribing: Schrijven geeft je veel meer richting dan wanneer je jouw gedachten in je hoofd laat. Door elke dag kort te schrijven over je dromen, je gevoelens, daar waar je dankbaar voor bent, krijgen gedachten veel meer vorm. Het geeft ook rust, want je gaat je gedachten beter ordenen.

De schrijver laat je vrij in de volgorde van de SAVERS, ook in de lengte ervan. Hij heeft zelfs een power-versie van slechts 6 minuten, voor als het je toch een keer niet is gelukt om vroeger op te staan en de SAVERS ondertussen een gewoonte voor je zijn geworden. 

Mensen die de Miracle Morning toepassen, bereiken verbluffende resultaten! In zijn boek geeft hij inspirerende voorbeelden.

Mijn ervaringen? Mijn ochtenden zijn wezenlijk veranderd en ik merk dat mijn dagen productiever, positiever en doelgerichter zijn geworden. Ik heb zelf nog 1 gewoonte toegevoegd aan de Miracle Morning van Hal en dat is dat ik elke ochtend een groen sapje maak (bleekselderij- of spinazie/appel/gembersapje). Een gezonder begin van de dag is er voor mij niet!

Judith

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

Oprah Winfrey, Bill Gates, Jim Carrey, Will Smith, Tiger Woods, Richard Branson en vele anderen doen ‘het’. Ze gebruiken affirmaties en bevestigen dat het hen hielp om hun dromen en doelen te verwezenlijken. Deze grote namen hebben hun missie kraakhelder, ze weten...

Lees meer
NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN, TWEE KRACHTIGE MANIEREN

NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN, TWEE KRACHTIGE MANIEREN

Ik wil je graag een formule uitleggen die je helpt als je last hebt van negatieve gedachten.Een belangrijke oorzaak van negatieve gedachten kunnen onze belemmerende overtuigingen zijn. De reden maakt voor nu even niet uit, deze formule werkt.Het werkt op elk gevoel...

Lees meer
DE 11 OVEREENKOMSTEN VAN SUCCESVOLLE MENSEN

DE 11 OVEREENKOMSTEN VAN SUCCESVOLLE MENSEN

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik dit blog heb gepubliceerd en door alle nieuwe wijsheid die ik ondertussen heb opgedaan 😬 , is het hoog tijd voor een update. Laat ik beginnen om de definitie van succes aan dit artikel toe te voegen en gelijk waag ik me dan...

Lees meer