6 LEVENSVERANDERENDE GEWOONTEN

30 april 2019

Regelmatig lees ik boeken over persoonlijke ontwikkeling, eerlijk gezegd, ik lees al jaren geen ander genre meer.

Vroeger las ik boeken van Saskia Noort, Nicci French, Esther Verhoef en ik durf het bijna niet te zeggen Danielle Steel, met haar zwoele romannetjes.

Nu vind ik het heerlijk om een boek te lezen waar ik nieuwe inzichten uit haal. Sommige mensen griezelen van wat ik je nu ga vertellen, maar ik schrijf ook altijd in mijn boeken, maak aantekeningen, markeer zinnen en lees deze daarna nog regelmatig. Mijn boeken zien er ook niet meer uit, want ik vouw ze ook echt lekker open. 

Een boek dat voor mij echt van betekenis is geweest, is de Miracle Morning van Hal Elrod. Ik weet het nog goed, ik nam deel aan een training van Marcus de Maria, naast zijn expertise voor beleggen en investeren, is hij meester in het zo efficiënt en succesvol mogelijk invullen van zijn dagen. Marcus gaf ons de opdracht om de Miracle Morning te gaan lezen. ‘Life Changing’, zei hij.

En hij had gelijk: Ik vind dit boek zelfs zó ‘life changing’ dat ik dit daarna ook al mijn klanten adviseerde te gaan lezen.

6 levensveranderende gewoonten

De schrijver Hal Elrod is het levende bewijs dat je leven compleet kan veranderen door je ochtendroutine aan te passen en eerst tijd vrij te maken voor jezelf. Met zijn boek leert hij je 6 nieuwe gewoonten, waardoor je leven gezonder, gelukkiger en succesvoller wordt.

Wereldwijd brengen duizenden mensen dit in de praktijk en dit hielp hen een gelukkiger bestaan te leiden. Mensen als Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins en Richard Branson, stuk voor stuk mensen met een zeer drukke agenda, staan vroeger op en beginnen de dag met tijd voor zichzelf.

Voor de 6 nieuwe gewoonten heeft de schrijver de afkorting S. A. V. E. R. S. bedacht. Elke letter staat voor een activiteit die je ’s morgens doet, voordat je dagelijkse bezigheden starten.

Silence: Je begint je dag met een korte meditatie om tot jezelf te komen. Door je dag in stilte te beginnen, begin je de dag ontspannen.

Affirmations: Affirmaties zijn korte, positieve zinnetjes die je tegen jezelf zegt. Door deze dagelijks hardop te zeggen, krijgt je brein positieve informatie tot zich en gaat dit als waarheid aannemen. Lees mijn blog over hoe je dit doet.

Visualization: Visualiseer je dromen en doelen. Sluit je ogen en stel je voor dat jij je dromen en doelen al hebt gehaald, maak mooie plaatjes hiervan in gedachten.

Excercise: er is niets fijner om je lichaam even wakker te schudden, zodat je de energie weer voelt stromen in je lijf! Ik start mijn dag altijd met 1 minuut jumping jacks en daarna voel ik me echt anders, fitter.

Reading: ‘If you don’t grow, you’ll die’ zegt Tony Robbins altijd. Door elke dag minimaal 10 minuutjes te lezen, blijf je groeien en jezelf ontwikkelen.

Scribing: Schrijven geeft je veel meer richting dan wanneer je jouw gedachten in je hoofd laat. Door elke dag kort te schrijven over je dromen, je gevoelens, daar waar je dankbaar voor bent, krijgen gedachten veel meer vorm. Het geeft ook rust, want je gaat je gedachten beter ordenen.

De schrijver laat je vrij in de volgorde van de SAVERS, ook in de lengte ervan. Hij heeft zelfs een power-versie van slechts 6 minuten, voor als het je toch een keer niet is gelukt om vroeger op te staan en de SAVERS ondertussen een gewoonte voor je zijn geworden. 

Mensen die de Miracle Morning toepassen, bereiken verbluffende resultaten! In zijn boek geeft hij inspirerende voorbeelden.

Mijn ervaringen? Mijn ochtenden zijn wezenlijk veranderd en ik merk dat mijn dagen productiever, positiever en doelgerichter zijn geworden. Ik heb zelf nog 1 gewoonte toegevoegd aan de Miracle Morning van Hal en dat is dat ik elke ochtend een groen sapje maak (bleekselderij- of spinazie/appel/gembersapje). Een gezonder begin van de dag is er voor mij niet!

Judith

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TRAP NIET IN DEZE 5 VALKUILEN!

TRAP NIET IN DEZE 5 VALKUILEN!

Laat ik aftrappen door te zeggen: dit blog bevat geen rocket science. Je weet dit allemaal al. De grote vraag is: pas je het ook toe? Het is soms goed om wetenschap opnieuw tot je te nemen, simpelweg omdat je er nu klaar voor bent of omdat je het nu goed kunt...

Lees meer
26 VRAGEN OM NU AAN JEZELF TE STELLEN

26 VRAGEN OM NU AAN JEZELF TE STELLEN

Deze vragenlijst helpt je om positief op 2020 terug te kijken De eerste tien dagen van 2021 zijn gedaan.  Je kunt dus wel zeggen dat we echt begonnen zijn. Waarschijnlijk heb je je werkritme alweer gevonden, al zal dit ritme duidelijk anders zijn dan een jaar geleden....

Lees meer
DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

Niet voor niks geef ik al mijn klanten de beoefening van dankbaarheid als huiswerk mee, want er gebeurt iets in je brein als je dit elke dag op de juiste manier doet.  In ons dagelijkse leven zitten veel waardevolle momenten ‘verstopt’ en daardoor zien we ze niet...

Lees meer