4 FUNDAMENTEN NAAR GELUK EN SUCCES

26 november 2017

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.

Een mooie uitspraak, die zó ontzettend waar is. Kies jij ervoor om je leven een beetje ‘weg-te-consumeren’, prima als jij je daar helemaal goed bij voelt!

Maar als je grotere plannen hebt, tevreden bent en toch meer uit het leven wilt halen of misschien ontevreden over hoe je leven er nu uitziet,

kom in actie, gun jezelf groei en een weg naar geluk & succes!

De 4 fundamenten

Er zijn 4 fundamenten voor de weg naar geluk & succes. Wat zou er gebeuren als jíj deze 4 zou toepassen in jouw leven? Ik deel ze graag met je.

1. Zorg dat je helder hebt wat je wilt

Kijk naar je vier levensgebieden (gezondheid, relatie(s), werk en geld) en bedenk bij elk levensgebied wat je hoger liggend doel is. Hoe ziet dit er dan uit? Wat wil je dan gedaan of behaald hebben? En bedenk vooral wat je wél wilt, niet wat je niet wilt. Want je weet, je brein wil graag van jou weten welke richting jullie op moeten, pas dan gaan jullie goed samenwerken. En daag je zelf uit! De jaren van jezelf klein houden zijn voorbij. Dus denk groot!

2. Focussssss

Blijf je focussen op je doelen en bepaal het eerste dominosteentje. Wat moet er als éérste gebeuren, om de weg naar je doel in gang te zetten. Hang op een plek in je huis waar je elke dag komt een a4tje met je 4 hoger liggende doelen, zodat je hier elke dag bewust en onbewust mee bezig bent.

3. Take massive action!

Tijd voor actie. Stel, je hoger liggend doel in levensgebied ‘gezondheid’ is om meer energie te ervaren. Prachtig doel, toch? Bepaal dan welke subdoelen je wilt halen om deze energie te gaan ervaren. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je 5 kilometer aan stuk wilt kunnen hardlopen, gezonder gaat eten en een gezond slaappatroon creëert. Prachtig doelen! Nu komt de actie: bepaal welke acties nodig zijn om deze subdoelen te gaan halen. Maak wekelijks een lijstje van acties, bijvoorbeeld: deze week 2 km. hardlopen, verdiepen in gezonde recepten en ten minste 1 uitproberen. Op die manier ben je onderweg richting het behalen van je doelen.

4. Accountability

Alweer zo’n mooi Engels woord en het is niet meer dan jezelf houden aan je eigen afspraken, plannen en actielijstjes, wat ik persoonlijk liever succeslijstjes noem. Wat zorgt ervoor dat je dingen gaat doen, die jouw succes en geluk ondersteunen.

Het is vooral belangrijk dat je dingen gaat dóen, dit helpt je weer om je doelen nog helderder te krijgen. En zo maak je stappen.

There is only win or learn

Groet,
Judith

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

Niet voor niks geef ik al mijn klanten de beoefening van dankbaarheid als huiswerk mee, want er gebeurt iets in je brein als je dit elke dag op de juiste manier doet.  In ons dagelijkse leven zitten veel waardevolle momenten ‘verstopt’ en daardoor zien we ze niet...

Lees meer
HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

In dit blog deel ik met je de kenmerken van mensen die perfectionistisch doen;de voordelen, want ja, die zijn er toch echt;de dark side, oftewel de nadelen;hoe je het kunt loslaten;én het grote geheim van perfectionisten, zoals de titel al...

Lees meer
5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

Voordat we verder gaan en ik je 8 minuten van je leven beroof door dit artikel te lezen, heb ik twee disclaimers voor je: dit artikel is alleen bedoeld voor mensen met discipline en ik realiseer me gelijk dat nu 90% afvalt en dat neem ik voor lief.Voor de 10% die er...

Lees meer