4 FUNDAMENTEN NAAR GELUK EN SUCCES

November 26, 2017

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.

Een mooie uitspraak, die zó ontzettend waar is. Kies jij ervoor om je leven een beetje ‘weg-te-consumeren’, prima als jij je daar helemaal goed bij voelt!

Maar als je grotere plannen hebt, tevreden bent en toch meer uit het leven wilt halen of misschien ontevreden over hoe je leven er nu uitziet,

kom in actie, gun jezelf groei en een weg naar geluk & succes!

De 4 fundamenten

Er zijn 4 fundamenten voor de weg naar geluk & succes. Wat zou er gebeuren als jíj deze 4 zou toepassen in jouw leven? Ik deel ze graag met je.

1. Zorg dat je helder hebt wat je wilt

Kijk naar je vier levensgebieden (gezondheid, relatie(s), werk en geld) en bedenk bij elk levensgebied wat je hoger liggend doel is. Hoe ziet dit er dan uit? Wat wil je dan gedaan of behaald hebben? En bedenk vooral wat je wél wilt, niet wat je niet wilt. Want je weet, je brein wil graag van jou weten welke richting jullie op moeten, pas dan gaan jullie goed samenwerken. En daag je zelf uit! De jaren van jezelf klein houden zijn voorbij. Dus denk groot!

2. Focussssss

Blijf je focussen op je doelen en bepaal het eerste dominosteentje. Wat moet er als éérste gebeuren, om de weg naar je doel in gang te zetten. Hang op een plek in je huis waar je elke dag komt een a4tje met je 4 hoger liggende doelen, zodat je hier elke dag bewust en onbewust mee bezig bent.

3. Take massive action!

Tijd voor actie. Stel, je hoger liggend doel in levensgebied ‘gezondheid’ is om meer energie te ervaren. Prachtig doel, toch? Bepaal dan welke subdoelen je wilt halen om deze energie te gaan ervaren. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je 5 kilometer aan stuk wilt kunnen hardlopen, gezonder gaat eten en een gezond slaappatroon creëert. Prachtig doelen! Nu komt de actie: bepaal welke acties nodig zijn om deze subdoelen te gaan halen. Maak wekelijks een lijstje van acties, bijvoorbeeld: deze week 2 km. hardlopen, verdiepen in gezonde recepten en ten minste 1 uitproberen. Op die manier ben je onderweg richting het behalen van je doelen.

4. Accountability

Alweer zo’n mooi Engels woord en het is niet meer dan jezelf houden aan je eigen afspraken, plannen en actielijstjes, wat ik persoonlijk liever succeslijstjes noem. Wat zorgt ervoor dat je dingen gaat doen, die jouw succes en geluk ondersteunen.

Het is vooral belangrijk dat je dingen gaat dóen, dit helpt je weer om je doelen nog helderder te krijgen. En zo maak je stappen.

There is only win or learn

Groet,
Judith

0 Comments

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

Oprah Winfrey, Bill Gates, Jim Carrey, Will Smith, Tiger Woods, Richard Branson en vele anderen doen ‘het’. Ze gebruiken affirmaties en bevestigen dat het hen hielp om hun dromen en doelen te verwezenlijken. Deze grote namen hebben hun missie kraakhelder, ze weten...

Lees meer
NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN, TWEE KRACHTIGE MANIEREN

NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN, TWEE KRACHTIGE MANIEREN

Ik wil je graag een formule uitleggen die je helpt als je last hebt van negatieve gedachten.Een belangrijke oorzaak van negatieve gedachten kunnen onze belemmerende overtuigingen zijn. De reden maakt voor nu even niet uit, deze formule werkt.Het werkt op elk gevoel...

Lees meer
DE 11 OVEREENKOMSTEN VAN SUCCESVOLLE MENSEN

DE 11 OVEREENKOMSTEN VAN SUCCESVOLLE MENSEN

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik dit blog heb gepubliceerd en door alle nieuwe wijsheid die ik ondertussen heb opgedaan 😬 , is het hoog tijd voor een update. Laat ik beginnen om de definitie van succes aan dit artikel toe te voegen en gelijk waag ik me dan...

Lees meer