Own your story - win or learn

4 FUNDAMENTEN NAAR GELUK EN SUCCES

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.

Een mooie uitspraak, die zó ontzettend waar is. Kies jij ervoor om je leven een beetje ‘weg-te-consumeren’, prima als jij je daar helemaal goed bij voelt!

Maar als je grotere plannen hebt, tevreden bent en toch meer uit het leven wilt halen of misschien ontevreden over hoe je leven er nu uitziet,

kom in actie, gun jezelf groei en een weg naar geluk & succes!

De 4 fundamenten

Er zijn 4 fundamenten voor de weg naar geluk & succes. Wat zou er gebeuren als jíj deze 4 zou toepassen in jouw leven? Ik deel ze graag met je.

1. Zorg dat je helder hebt wat je wilt

Kijk naar je vier levensgebieden (gezondheid, relatie(s), werk en geld) en bedenk bij elk levensgebied wat je hoger liggend doel is. Hoe ziet dit er dan uit? Wat wil je dan gedaan of behaald hebben? En bedenk vooral wat je wél wilt, niet wat je niet wilt. Want je weet, je brein wil graag van jou weten welke richting jullie op moeten, pas dan gaan jullie goed samenwerken. En daag je zelf uit! De jaren van jezelf klein houden zijn voorbij. Dus denk groot!

2. Focussssss

Blijf je focussen op je doelen en bepaal het eerste dominosteentje. Wat moet er als éérste gebeuren, om de weg naar je doel in gang te zetten. Hang op een plek in je huis waar je elke dag komt een a4tje met je 4 hoger liggende doelen, zodat je hier elke dag bewust en onbewust mee bezig bent.

3. Take massive action!

Tijd voor actie. Stel, je hoger liggend doel in levensgebied ‘gezondheid’ is om meer energie te ervaren. Prachtig doel, toch? Bepaal dan welke subdoelen je wilt halen om deze energie te gaan ervaren. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je 5 kilometer aan stuk wilt kunnen hardlopen, gezonder gaat eten en een gezond slaappatroon creëert. Prachtig doelen! Nu komt de actie: bepaal welke acties nodig zijn om deze subdoelen te gaan halen. Maak wekelijks een lijstje van acties, bijvoorbeeld: deze week 2 km. hardlopen, verdiepen in gezonde recepten en ten minste 1 uitproberen. Op die manier ben je onderweg richting het behalen van je doelen.

4. Accountability

Alweer zo’n mooi Engels woord en het is niet meer dan jezelf houden aan je eigen afspraken, plannen en actielijstjes, wat ik persoonlijk liever succeslijstjes noem. Wat zorgt ervoor dat je dingen gaat doen, die jouw succes en geluk ondersteunen.

Het is vooral belangrijk dat je dingen gaat dóen, dit helpt je weer om je doelen nog helderder te krijgen. En zo maak je stappen.

There is only win or learn

Groet,
Judith

DEEL DIT BERICHT

Laat een reactie achter

ANDEREN BEKEKEN OOK:

Kernwaarden Judith Kaart

IN 5 STAPPEN JE KERNWAARDEN VINDEN

Kernwaarden vertellen wie je bent In dit artikel gaan we het hebben over waarden en zelfs je kernwaarden. Waarden zijn dingen die je belangrijk vindt, waardevol, dus. Heb je ook weleens dat je soms een beslissing neemt die op zich goed voelt, maar dat je niet goed kunt uitleggen waarom je dit hebt besloten? Of…

Read More...
Levensveranderende gewoonten - Judith Kaart mindset coach

6 LEVENSVERANDERENDE GEWOONTEN

Regelmatig lees ik boeken over persoonlijke ontwikkeling, eerlijk gezegd, ik lees al jaren geen ander genre meer. Vroeger las ik boeken van Saskia Noort, Nicci French, Esther Verhoef en ik durf het bijna niet te zeggen Danielle Steel, met haar zwoele romannetjes. Nu vind ik het heerlijk om een boek te lezen waar ik nieuwe…

Read More...