DANKBAARHEID IS DE KORTSTE WEG NAAR GELUK

17 juni 2018

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk, het helpt je om dagelijks bij
dingen stil te staan,


die je blij maken,
die je mooi vindt,
die goed zijn,
waar je gelukkig van wordt,
die jou helpen,
die je wel doet,
waar je van geniet.

Vaak zitten er waardevolle momenten in ons dagelijkse leven en stappen we hier zo overheen. Deze momenten gaan zien als cadeautjes, gaat ervoor zorgen dat jij je een dankbaar mens gaat voelen, bevoorrecht.

Het mooie is dat dankbaar worden een vaardigheid is, je kunt het dus leren.

Dankbaarheid

Door op te schrijven waar je dankbaar voor bent, maakt dat je hier even echt mee bezig bent. Het blijven niet alleen gedachten, maar door woorden hiervoor te vinden en deze op te schrijven wordt waar je dankbaar voor bent ook echt gemanifesteerd, het wordt waarheid. Je zult je blijer gaan voelen, positiever in het leven gaan staan en tevredener zijn.

Ik leg je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Koop een notitieboekje, ik pak zelf altijd een A6 formaat, dat vind ik lekker handzaam, maar kies een formaat wat jij prettig vindt. Leg dit boekje op een vaste plek. Ikzelf heb het op mijn nachtkastje liggen, maar kies vooral een plek waar je dagelijks komt en jou eraan herinnert om te gaan schrijven, want vooral in het begin is deze nieuwe activiteit nog geen gewoonte.

Vast moment

Kies voor een vast moment op de dag. Voor mij is dat het moment voordat ik het licht uit doe om te gaan slapen. Dit moment werkt voor mij goed, omdat ik dan gemakkelijker de dag kan terug halen, beter dan wanneer ik dit de volgende ochtend doe én ik vind het een groot voordeel dat je met een dankbaar gevoel gaat slapen. Kies vooral een moment die in jouw dagelijks ritme past, misschien is dat voor jou wel vroeg in de ochtend voordat alle hectiek begint. Je begint de dag dan in ieder geval met een dankbaar gevoel en dat is ook heel wat waard, toch?

Om de dag in gedachten door te kunnen lopen, sluit ik altijd even mijn ogen, richt mijn aandacht naar binnen. Ik ben vooral nieuwsgierig welke momenten voor mij waardevol zijn geweest. Waar ik blij van werd, mensen van wie ik het fijn vind dat ze in mijn leven zijn, een mooi gesprek of ervaring. Of simpelweg dingen die er zijn, zoals mijn heerlijke huis, waar ik echt dagelijks van geniet en dus énorm dankbaar voor voel.

Schrijf dan 3 tot 5 dingen op waar je dankbaar voor bent en schrijf ook op waarom, zodat hetgeen waar je dankbaar voor bent veel meer betekenis krijgt.

Jouw moment

Kost dit veel tijd? Zeker niet, met vijf tot tien minuutjes ben je klaar. Het is wel belangrijk dat je ook echt het gevoel van dankbaarheid ervaart en dat dit niet alweer een taak op je to-do-lijstje wordt. Verder is het belangrijk dat je even een plekje hebt voor jezelf, zodat je in alle rust kunt schrijven. Maak hier jouw moment van!

Nog even de 5 stappen voor jou op een rijtje:

  • Leg je notitieboekje op een vaste plek waar je elke dag komt.
  • Kies een vast moment op de dag om te schrijven.
  • Richt je aandacht naar binnen en wees vooral nieuwsgierig naar wat zich aandient.
  • Schrijf 3 tot 5 dingen op waar je dankbaar voor bent en waarom.
  • Voel ook dat je hier dankbaar voor bent.

Misschien vind je het in het begin nog niet zo gemakkelijk, maar je zult merken dat je steeds meer dingen in je leven zult gaat zien en opmerken waar je dankbaar voor kunt zijn.

Voorbeelden

Tot slot geef ik je nog een paar voorbeelden uit mijn dankbaarheidsboekje:

19/2/2018
Vandaag voel ik mij dankbaar voor:

  • Vanmiddag hard gelopen in de zon, ik kreeg daar zó ontzettend veel energie van!
  • De lol die ik vandaag met Eugenie heb gehad, samen in een deuk liggen, heerlijk!
  • Weer een nieuwe opdracht binnen, super dat ik weer iemand verder kan helpen!

Met liefde gegeven,
Judith

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BELEMMERENDE OVERTUIGINGEN OMBUIGEN

BELEMMERENDE OVERTUIGINGEN OMBUIGEN

Het enige wat ons tegenhoudt om te bereiken wat we willen bereiken, zijn we zelf. We laten ons o.a. leiden door wat we geloven over onszelf, anderen en de wereld. Als dit ons beperkt of zelfs blokkeert, noem je dit belemmerende overtuigingen. De werking van een...

Lees meer
6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE AFFIRMATIES

Oprah Winfrey, Bill Gates, Jim Carrey, Will Smith, Tiger Woods, Richard Branson en vele anderen doen ‘het’. Ze gebruiken affirmaties en bevestigen dat het hen hielp om hun dromen en doelen te verwezenlijken. Deze grote namen hebben hun missie kraakhelder, ze weten...

Lees meer
IN 5 STAPPEN JE KERNWAARDEN VINDEN

IN 5 STAPPEN JE KERNWAARDEN VINDEN

In dit artikel gaan we het hebben over je belangrijkste waarden, je kernwaarden om precies te zijn.Heb je ook weleens dat je soms een beslissing neemt die op zich goed voelt, maar dat je niet goed kunt uitleggen waarom je dit hebt besloten? Of heb je weleens...

Lees meer