buddy-up

BUDDY UP

Heb je voor jezelf een doel gesteld? Een doel op het gebied van je gezondheid, op financieel gebied, je werk of relatie? Buddy up. Vind iemand die een soortgelijk doel heeft.

Het helpt om er samen over te praten. Wat gaat er met name goed of waar loop je tegenaan? Als je een dipje hebt, is je buddy er om je er weer uit te halen en andersom ben jij er voor je buddy. Je kunt samen subdoelen stellen en het samen vieren wanneer je deze gehaald hebt. Veel leuker dan alleen, toch?

Nog een reden om dit te doen: succesvolle mensen ‘buddy’en up’. Je kunt het o.a. lezen in mijn blog ‘Wat doen succesvolle mensen’. Ze doen eigenlijk 2 dingen hierin:

  1. Ze bewandelen hun pad nooit alleen, ze maken gebruik van de expertise of diensten van een ander. Ze schromen ook niet om om hulp te vragen; vaak vinden mensen het juist heel leuk als je hen om hulp vraagt. Dus als je echt gecommitteerd bent aan je doel, ga het dan niet in je eentje doen, zorg dat je een groep mensen om je heen bouwt die jou kunnen helpen.
  2. Ze maken regelmatig gebruik van een coach. Soms een life coach, soms een business coach of personal trainer, net wat ze op dat moment nodig hebben. Een coach zorgt vaak voor een versnelling in je leerproces of kan een belemmerende overtuiging wegnemen, zodat je jouw doel gaat halen.

Laatst was ik op zoek naar een hardloop-buddy. Ik heb op Facebook een oproep gedaan en geschreven wat mijn looptijden zijn en wat mijn hardloopdoel voor 2017 is. Nu loop ik al enkele weken samen met iemand en ik kan je vertellen, samen loopt het een stuk fijner!

DEEL DIT BERICHT

1 reactie

  1. A WordPress Commenter op 20/05/2019 om 07:57

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Laat een reactie achter

ANDEREN BEKEKEN OOK:

Kernwaarden Judith Kaart

IN 5 STAPPEN JE KERNWAARDEN VINDEN

Kernwaarden vertellen wie je bent In dit artikel gaan we het hebben over waarden en zelfs je kernwaarden. Waarden zijn dingen die je belangrijk vindt, waardevol, dus. Heb je ook weleens dat je soms een beslissing neemt die op zich goed voelt, maar dat je niet goed kunt uitleggen waarom je dit hebt besloten? Of…

Read More...
Levensveranderende gewoonten - Judith Kaart mindset coach

6 LEVENSVERANDERENDE GEWOONTEN

Regelmatig lees ik boeken over persoonlijke ontwikkeling, eerlijk gezegd, ik lees al jaren geen ander genre meer. Vroeger las ik boeken van Saskia Noort, Nicci French, Esther Verhoef en ik durf het bijna niet te zeggen Danielle Steel, met haar zwoele romannetjes. Nu vind ik het heerlijk om een boek te lezen waar ik nieuwe…

Read More...