BUDDY UP

17 februari 2017

Heb je voor jezelf een doel gesteld? Een doel op het gebied van je gezondheid, op financieel gebied, je werk of relatie? Buddy up. Vind iemand die een soortgelijk doel heeft.

Het helpt om er samen over te praten. Wat gaat er met name goed of waar loop je tegenaan? Als je een dipje hebt, is je buddy er om je er weer uit te halen en andersom ben jij er voor je buddy. Je kunt samen subdoelen stellen en het samen vieren wanneer je deze gehaald hebt. Veel leuker dan alleen, toch?

Nog een reden om dit te doen: succesvolle mensen ‘buddy’en up’. Je kunt het o.a. lezen in mijn blog ‘Wat doen succesvolle mensen’. Ze doen eigenlijk 2 dingen hierin:

  1. Ze bewandelen hun pad nooit alleen, ze maken gebruik van de expertise of diensten van een ander. Ze schromen ook niet om om hulp te vragen; vaak vinden mensen het juist heel leuk als je hen om hulp vraagt. Dus als je echt gecommitteerd bent aan je doel, ga het dan niet in je eentje doen, zorg dat je een groep mensen om je heen bouwt die jou kunnen helpen.
  2. Ze maken regelmatig gebruik van een coach. Soms een life coach, soms een business coach of personal trainer, net wat ze op dat moment nodig hebben. Een coach zorgt vaak voor een versnelling in je leerproces of kan een belemmerende overtuiging wegnemen, zodat je jouw doel gaat halen.

Laatst was ik op zoek naar een hardloop-buddy. Ik heb op Facebook een oproep gedaan en geschreven wat mijn looptijden zijn en wat mijn hardloopdoel voor 2017 is. Nu loop ik al enkele weken samen met iemand en ik kan je vertellen, samen loopt het een stuk fijner!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

Niet voor niks geef ik al mijn klanten de beoefening van dankbaarheid als huiswerk mee, want er gebeurt iets in je brein als je dit elke dag op de juiste manier doet.  In ons dagelijkse leven zitten veel waardevolle momenten ‘verstopt’ en daardoor zien we ze niet...

Lees meer
HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

HET GEHEIM VAN PERFECTIONISTEN

In dit blog deel ik met je de kenmerken van mensen die perfectionistisch doen;de voordelen, want ja, die zijn er toch echt;de dark side, oftewel de nadelen;hoe je het kunt loslaten;én het grote geheim van perfectionisten, zoals de titel al...

Lees meer
5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

5 GOUDEN REGELS VOOR SUCCESVOLLE DOELEN

Voordat we verder gaan en ik je 8 minuten van je leven beroof door dit artikel te lezen, heb ik twee disclaimers voor je: dit artikel is alleen bedoeld voor mensen met discipline en ik realiseer me gelijk dat nu 90% afvalt en dat neem ik voor lief.Voor de 10% die er...

Lees meer