BUDDY UP

17 februari 2017

Heb je voor jezelf een doel gesteld? Een doel op het gebied van je gezondheid, op financieel gebied, je werk of relatie? Buddy up. Vind iemand die een soortgelijk doel heeft.

Het helpt om er samen over te praten. Wat gaat er met name goed of waar loop je tegenaan? Als je een dipje hebt, is je buddy er om je er weer uit te halen en andersom ben jij er voor je buddy. Je kunt samen subdoelen stellen en het samen vieren wanneer je deze gehaald hebt. Veel leuker dan alleen, toch?

Nog een reden om dit te doen: succesvolle mensen ‘buddy’en up’. Je kunt het o.a. lezen in mijn blog ‘Wat doen succesvolle mensen’. Ze doen eigenlijk 2 dingen hierin:

  1. Ze bewandelen hun pad nooit alleen, ze maken gebruik van de expertise of diensten van een ander. Ze schromen ook niet om om hulp te vragen; vaak vinden mensen het juist heel leuk als je hen om hulp vraagt. Dus als je echt gecommitteerd bent aan je doel, ga het dan niet in je eentje doen, zorg dat je een groep mensen om je heen bouwt die jou kunnen helpen.
  2. Ze maken regelmatig gebruik van een coach. Soms een life coach, soms een business coach of personal trainer, net wat ze op dat moment nodig hebben. Een coach zorgt vaak voor een versnelling in je leerproces of kan een belemmerende overtuiging wegnemen, zodat je jouw doel gaat halen.

Laatst was ik op zoek naar een hardloop-buddy. Ik heb op Facebook een oproep gedaan en geschreven wat mijn looptijden zijn en wat mijn hardloopdoel voor 2017 is. Nu loop ik al enkele weken samen met iemand en ik kan je vertellen, samen loopt het een stuk fijner!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TRAP NIET IN DEZE 5 VALKUILEN!

TRAP NIET IN DEZE 5 VALKUILEN!

Laat ik aftrappen door te zeggen: dit blog bevat geen rocket science. Je weet dit allemaal al. De grote vraag is: pas je het ook toe? Het is soms goed om wetenschap opnieuw tot je te nemen, simpelweg omdat je er nu klaar voor bent of omdat je het nu goed kunt...

Lees meer
26 VRAGEN OM NU AAN JEZELF TE STELLEN

26 VRAGEN OM NU AAN JEZELF TE STELLEN

Deze vragenlijst helpt je om positief op 2020 terug te kijken De eerste tien dagen van 2021 zijn gedaan.  Je kunt dus wel zeggen dat we echt begonnen zijn. Waarschijnlijk heb je je werkritme alweer gevonden, al zal dit ritme duidelijk anders zijn dan een jaar geleden....

Lees meer
DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

DE KRACHT VAN DANKBAARHEID

Niet voor niks geef ik al mijn klanten de beoefening van dankbaarheid als huiswerk mee, want er gebeurt iets in je brein als je dit elke dag op de juiste manier doet.  In ons dagelijkse leven zitten veel waardevolle momenten ‘verstopt’ en daardoor zien we ze niet...

Lees meer